top of page

Puçol gira a l'esquerra

El PP perd més de 1000 vots el que significa perdre dos regidors i més d'un 10% dels vots. El PSOE també cau quasi també 1000 vots i perd un regidor (el pitjor resultat de la història del Partit Socialista en Puçol). Davant la caiguda del bipartidisme apareix Compromís que ha superat al PSOE en moltes taules i en algunes al Partit Popular, així es consolida en la tercera força amb 3 regidors triplicant vots i regidors. Torna Esquerra Unida a tindre representació gràcies als vora 600 vots que li han donat l'acta de Regidor a Juanjo López, Pavalur millora resultats i es manté amb un regidor i entren Ara Puçol i Ciudadanos amb 1 respectivament. Estarem a l'espera d'un possible pacte i reaccions. El bloc d'esquerres suma 9 regidors mentre la teòrica dreta 8.

Compromís s'ha considerat el vertader guanyador ja que amb 1654 vots, i essent segona força en algunes taules, consolida 3 regidors fent triplicar els seus resultats de 2011 (653 vots). La marca Podem i Ciutadans ha otorgat a Ara i el partit de Rubén Vaquero 1 regidor respectivament, entrant la formació centre-dretana per escassament 2 vots. El bipartidisme cau en picat, entre PP i PSOE es perden 2000 vots que van a parar a unes altres formacions. Les urbanitzacions han otorgat més vots i l'entrada a Pavalur en l'Ajuntament que repeterià acta, en la platja esta formació no ha encaixat bons resultats.

Pel moment s'espera un acord quatripartit entre PSOE, Compromís, Ara i Esquerra Unida tot i que és complicat seria més fàcil que ficar d'acord a Partit Popular, Pavalur i Ciudadanos, sobretot per este últim. Poden haver sorpreses, de moment no ha hagut cap declaració, ni dimissió.

AJUNTAMENT_DE_PUÇOL.jpg
bottom of page