top of page

DEFENSA DE 3: Que Messi no llance els penals

Alexandre Ordaz @pucolenc. Radiopucol.com 23/09/2014


Inaugure esta columna (DEFENSA DE 3) on parlaré de futbol i, especialment, dels dos equips que més m'agraden: el Barça (pel joc, per la idea de futbol i per ser més que un club per a la seua societat) i el VCF (bàsicament, pel sentiment valencià). I ho faré sabent que estem sobreinformats sobre eixe deport, un espectacle alié al nostre entorn més immediat. Sobreinformació que servix precisament per a alienar-nos de la nostra crua realitat com a persones i com a societat, cosa que han reconegut públicament figures presidencials com ara Manuel Llorente (VCF) o Enrique Cerezo (AtM)...


Però sí, el cas és que m'agrada el futbol com a deport, tinc opinió i la vullc expressar sense descuidar les coses que sí que m'afecten de deveres. A uns altres, els agrada el tenis o el món del motor. Jo, això, no ho aguante. El futbol és un deport molt especial: fer punt (gol) és molt complicat, se'n fan pocs i signifiquen un esclat d'emoció. El fet de jugar amb els peus en un camp tan gran posa contra les cordes les habilitats individuals i col·lectives, que poden (he dit poden) donar lloc a una estètica admirable. A més, les idees i els sentiments van de la mà dels equips, i també haurem de parlar d'eixe fenomen.


Feta la introducció, anem ja al gra. El Llevant-Barça de diumenge quedà en un 0-5 que té un màxim responsable: Ivan Rakitić. El migcentre evità un gol en contra després d'una carrera impressionant i acabà marcant-ne u a favor amb un xut llarg dels que tant necessitava el conjunt blaugrana en temporades anteriors. Queda clar que els millors fitxatges no costen 100 milions: és qüestió de triar bé. I és que n'ha costats 18 i està fent miquetes totes les expectatives, pràcticament exercint alhora de pivot i de punta. Això sí, el mèrit del seu fitxatge és de Luis Enrique, que el demanà expressament per a liderar el joc de l'equip. No vullc imaginar-me a qui hauria fitxat Zubizarreta... ¿A ningú? Probablement.


Només una nota negativa: Messi és el millor jugador de la història i continua demostrant-ho, però no és perfecte i no deuria tirar els penals, ja que no són precisament la seua especialitat. Fa anys que ho dic. Espere que ara el llançador de penals serà Luis Suárez, un 9 pur i extraordinari que molt rarament fallaria des dels onze metres. Per tant, triar a Suárez és d'una lògica inapel·lable. I, durant la sanció (tan qüestionable) de la FIFA contra el davanter xilé, queden especialistes com ara Neymar o Xavi. ¡O Rakitić! Més important que el trofeu individual Pitxitxi és convertir cada penal a favor en un gol que va directe al marcador pel bé de l'equip. I, amb un 80% d'efectivitat, potser no n'hi ha prou.


Bé, i anit el VCF guanyà al Getafe per 0-3. El joc millora i el balanç és de 10 gols a favor i 2 en contra (1 de penal) en 4 partits. La cosa no pinta gens malament i encara falta Negredo, el fitxatge estrela. El problema és que els aficionats encara no podem estar tranquils i centrar-nos. Diu el magnat Peter Lim que no vindrà a Mestalla fins que haurà firmat la compra del club i jo crec que faré una cosa semblant: no parlaré del VCF fins que Lim firmarà la compra. I és que estem ja molt farts del tema.

bottom of page